Gården & Stallet

Anlägga paddock

Det är verkligen en djungel det här med att anlägga paddock. Allt från material till utförande och de kan bli riktigt dyrt har jag märkt. De var en paddock klar när vi köpte gården, men underlaget måste göras om då det verkligen växer massa ogräs igenom. Det finns nog ingen markduk och de har nog lagt grust direkt på leran sen satt staket runt.

Det blir stora pölar i hörnen av paddocken, så dränering är verkligen ett måste. 

Så jag tänkte att nu gör vi om att anlägga paddock igen från scratch, men drängeringsrör, markduk och olika lager. Dock är jag osäker vad jag ska ha för topplager. Ska jag ta sand, behöver jag då blanda sanden med klenflis eller räcker det med sand. Eller ska jag ta naturgrus. Jag hade tänkt 5 cm lager över markduken, men jag kanske behöver 10 cm.

Det är mycket att tänka på, även belysning ska upp och det behövs det grävas för. Samt är staketet runt ridbanan slitet. Frågan är om jag kan byta de delar som behövs eller om hela staket behöver bytas ut. 

Ett sånt här staket till ridbanan skulle inte vara fel.

Jag vill inte snåla in på material och arbete, för jag vill ha en bra ridbana då man förmodligen bara göra detta arbete en gång. Men jag hoppas jag kan komma under 50 000 kronor då vi gör mycket arbete själva och jag kan få materialet lite billigare. 

Vad föredrar du på ridbana, sand eller grus? Fördelar och nackdelar?

Tipsa mig gärna! 

Detta inlägg innehåller affiliatelänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *