Träning & Tävling

Början till skänkelvikning

Igår var det träning för tränare, passen är mycket fokus på uppbyggande träning. Det behövs verkligen för Blackie efter hennes operation. Bra för henne att sträcka ut och länga sidan då hon gärna kryper ihop. Man märkte fort att skänkelvikning åt höger varv var mycket svårare och jobbigare än åt vänster.

Eller jag vi kan inte kalla det skänkelvikning direkt, vi gick några steg åt sidan från halt, och sen gjorde vi likadant från skritt. Det som är så fascinerade med Blackie är att hon lär sig så fort, från bara första till andra gången var hon med på noterna och att de var åt sidan jag ville att hon skulle gå när jag la skänkeln om.

Del två av övningen var att använda staket i paddocken för skänkelvikning och då kände jag att hon var rakare, annars böjde hon sig gärna. Nu har vi hemläxa tills om en månad när de är träning igen. Så nu ska vi öva öva öva.

Ikväll är det markarbete på schemat och träning på Hallsta ridklubb. Rider där på tisdagar och det är jättebra övning för Blackie att komma bort från gården minst en gång i veckan och hon blir mer säkrare och lugnare att transportera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *